viernes, 20 de junio de 2014

De vibracions, reis i revolucions imparables

Quan alguns encara recordem l’esperpèntica posada en escena de la casposa iniciativa del govern Fabra anomenada ‘Sociedad Civil Valenciana’, perpetrada per la il·lustre ciutadana valenciana Cristina Tárrega o l’economista vinculat al PP Javier Quesada, hem assistit al que, veritablement, sembla un exercici de valentia, amb esperit vertebrador i renovador, de la autèntica societat civil valenciana. Eixes persones què ‘elegiren aquesta ciutat per a treballar, emprendre i viure’. I és què, com ells mateixa recorden, València té molts talents i moltes possibilitats... Malgrat això res sembla funcionar (tampoc la teua iniciativa, Alberto). I crec que res ha funcionat perquè la ‘societat civil’ s’ha abandonat a la seua sort. Va escoltar uns càntics de sirena amb cara de Bernie Eccleston (vaja cara per a una sirena, tot siga dit) o cara de vaixell imperial de la America’s Cup. Però un grup de persones estan dispostes a canviar eixa tendència.

Be doncs, eixa bocana d’aire nou té nom, parle de ‘València Vibrant’ (valenciavibrant.es - @valenciavibrant) . Un projecte creat per gent amb ganes de potenciar València. Un projecte que vol deixar arrere eixe victimisme per agafar el bou per les banyes. Un bou que no és fàcil de domar, però què hi ha ganes de domar. I és el que necessita la ciutat, la província i el País Valencià, renovar-se. Esdevenir la locomotora del canvi politicosocial, que tan urgentment hem d’afrontar. És el moment de fer la revolució imparable que ha de fer què la vertadera societat civil valenciana, agafe la paellera pel mànec i afronte tots i cadascun dels problemes que hem heretat dels governs que ens han portat a aquesta situació de crisi tan profunda. I ho hem de fer sumant, debatent, pensant, innovant... Prou de complexos! Com diu David Senar, ‘no tenim diners... i què? Fem quelcom!’ I es que de les grans crisis surten les grans oportunitats per a canviar. I és o ara o mai.

Tanmateix pense què eixe canvi està molt poc lligat a les institucions arcaiques de l’estat, com la corona. En una setmana en la que hem assistit al relleu en la corona del regne d’Espanya, no ens pot quedar més que demanar higiene democràtica. Que siga el poble qui decideixa el seu cap de l’Estat. No una relació sanguínia. L’anacronisme de les successions familiars, suposa un fre per a eixe esperit de renovació tan necessari. No se si això serà la famosa casta de la que tant es parla últimament, per a mi si. Tot i que no m’agrada gens eixe apel·latiu, si que és cert, que molta gent se l’ha guanyat a pols. Tant del PP, del PSOE, d’IU o fins i tot una persona que quan se li va negar la direcció del seu partit, en va fundar un altre per a ser ella la ‘reina del mambo’. Crec que no és necessari que diga el seu nom. Però vaja, no vull desviar-me  més. D’això, ja en parlarem...


En resum, és el moment de les persones, de les agrupacions, de les empreses, dels col·lectius... de tota eixa gent, que lluita per a aconseguir millorar la ‘societat civil’. És temps per a implicar-se i demostrar que no existeix eixa ‘majoria silenciosa’ de la qual es volen fer portaveus els polítics més votats. Es moment de mullar-se. El canvi està gestant-se i és, malauradament per a alguns, imparable.

Jo vaig a pujar al tren, i tu?



*Disposició Addicional*

Gràcies als membres de València Vibrant, per crear aquest terratremol. Estic segur què no va a passar desapercebut.

No hay comentarios:

Publicar un comentario